maandag 21 maart 2011

'Oud-Beijerland komt voor elkaar dag'

 De jaarlijkse vrijwilligers actie NL.Doet vond in Oud-Beijerland een dag eerder plaats, nl. op 17 maart. In Het Oude Raadhuis mochten we twee 


wethouders en dertien ambtenaren verwelkomen om 09.00 uur. Door de werkgroepleden werden van tevoren een aantal wensen kenbaar gemaakt en via verslaglegging naar SSO doorgegeven, die in deze samenwerkte met de gemeente. Er was koffie met eigengemaakte cakes tijdens de ontvangst door de conservator. Er werd door SAH een korte uitleg over archeologie gegeven waarna een rondleiding met gids door Het Oude Raadhuis werd gemaakt. Na een uur werden dan echt de mouwen opgestroopt en ging een ieder aan de slag


 Deze dag werden er foto's gescand door een groepje, er werd een speurtocht uitgezet voor de allerkleinsten en een puzzel geknipt van foto's van archeologische vondsten. Een Ikea boekenkast voor de expositieruimte werd in elkaar gezet en er werd een houten frame gebouwd voor de opslag van schilderijen. Door de stofwolken was de schoonmaakploeg een tijdje onzichtbaar. Nooit eerder heeft het zo fris geroken op alle drie de verdiepingen van Het Oude Raadhuis. Het opruimen en inrichten ging met een lange rij van mensen die de objecten aan elkaar doorgaven, wat een geweldige samenwerking. Na het ramen zemen werden de gewassen gordijntjes weer opgehangen in de archiefruimte.

Tijdens de thee om 16.00 uur werd er met pijn in het hart afscheid genomen van zo een geweldige ploeg mensen. Als dank en ter herinnering aan deze plezierige dag ontvingen zij een oorkonde gemaakt door een der werkgroepleden. De grote voorjaarsopruiming is door deze dag in sneltreinvaart verlopen. De vrijwilligers gaan met frisse moed verder in het Museum. De expositie met als thema Vervoer is te bezoeken op woensdag-en zaterdagmiddag van 13.00-16.00 uur. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich ook melden op maandagmorgen om 10.30 uur op de bovenverdieping van Het Oude Raadhuis.

2 opmerkingen:

  1. Dag Els,
    Zo dat is nog eens een heerlijke voorjaarsschoonmaak! Ha, ha geef me ook zo'n ploegje!
    Lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Els,
    Ik stuurde een mailtje met het verzoek opgenomen te worden op de lijst van persberichten. Nog niets van jullie vernomen. Is het mogelijk? Dan kan ik een beetje up to date zijn op de blog van het Consort. Nu staat er nog steeds een oude tentoonstelling op. Wil graag een beetje actueel blijven. Zou je het willen bespreken en het me even laten weten, dan zet ik wanneer jullie mij de gegevens verstrekken de nieuwe tentoonstelling op de blog. Fijne avond nog!
    Vriendelijke groeten, Marja

    BeantwoordenVerwijderen