donderdag 3 april 2014

Restauratie Ned. Hervormde kerk Numansdorp


Zoals de Kerkstraat waar in 1647 de eerste steen werd gelegd voor de bouw van de Nederlands Hervormde Kerk. De bouwvallige toren werd vervangen en met de nieuwe torenbouw in 1781 werd de kerk een stukje groter. Orgel en middelste kaarsenkroon dateren uit begin 18e eeuw, evenals de statenbijbel. Onder de houten vloer bevinden zich nog grafzerken met opschrift. De preekstoel met familiewapens dateert uit 1670.




O.R. Renaissance Consort siert restauratie NH kerk Numansdorp.

Bezetting en onderdak zijn gewijzigd voor het Oude Raadhuis Renaissance Consort, maar dat weerhoudt de liefhebbers van deze speciale muzieksoort er niet van hun ensemble een warm hart toe te dragen. Niet in de laatste plaats omdat zij tijdens hun 11-jarig bestaan een vaste groep luisteraars om zich heen hebben verzameld.
De bezetting bestaat uit dwarsfluiten, kromhoorns, 1 ten/bas fluit, fagotten, cello, 1 pauken/geuzentrom en heel bijzonder 1 portatief. Dit bijzondere draagbaar orgeltje is de laatste nieuwe aanwinst van het Consort.
Dirigent Jaap Dekker:”Waar we erg om verlegen zitten zijn dubbel riet- en goede blokfluit spelers die de sopraan-en/of alt pommer willen leren bespelen. Daarnaast zijn een goede hobo en violist(e) zeer welkom”.
Maandelijks wordt er geoefend in het VVV-kantoor te Oud-Beijerland en er zijn ongeveer 6 optredens per jaar. Zo valt het Consort zaterdag 5 april tussen 15.00 en 16.00 uur te beluisteren in de Nederlands Hervormde Kerk aan de Torenstraat te Numansdorp om de restauratie van dit 17e eeuwse Rijksmonument muzikale luister bij te zetten.

5 april – 15.00-16.00 uur – NH kerk te Numansdorp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten