dinsdag 27 maart 2012

Uit de School geklapt.

Meer dan 250 schoolfoto's werden geexposeerd door de werkgroep van ons museum. Wat een werk! Sinds 17 maart is de expositie 'Uit de school geklapt' te bezoeken op elke woensdag-en zaterdagmiddag in het museum. De oudste foto dateert uit 1887, de nieuwste uit 2010. Schoolfoto's worden pas later belangrijk voor mensen, want als je ze dan weer ziet gebeurt er wat met je. Herinneringen komen weer boven, als 'die leuke jongen/meisje, die stomme juf. De leden van de werkgroep noteren alle namen die nog ontbreken, dus is er voor de bezoekers een taak weggelegd. 
Conservator Arie van Steensel wist vanuit zijn vroegere professie nog leuke oude schoolplaten naar het museum te halen. Deze bekijken blijft ook echt genieten. Afbeeldingen van de vaderlandsche geschiedenis, het dierenrijk etc. en niet te vergeten ons schoonschrift!
Voor deze expositie werd sponsoring gevonden bij csg de Waard. Alle foto's werden daar afgedrukt. Veel foto's van het openbaar onderwijs missen we nog, maar wellicht komen die richting museum door deze expositie.
De opening van deze expositie werd verricht door de 88-jarige Gerrit Keijzer. Hij is voormalig bode van de gemeente en was als eerste in uniform gekleed. Dit uniform schonk hij tevens aan het museum. Hij werkte er van 1969 tot 1984 en maakte vier burgemeesters mee. Het voelde goed weer even terug in zijn oude stekkie en het uniform past hem nog steeds. Natuurlijk zorgde het Oude Raadhuis Renaissance Consort bij de opening voor de muzikale noot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten